Wednesday, March 31, 2010

Tuesday, March 30, 2010

Morning glory


Bougenvil




koleksi peribadi...

Dahlia





Baju ni my tailor punya...memang dia puas hati sgt2

Tuesday, March 23, 2010

Blue Carnation





Bunga agak besar,cepat skit nk jahit..hehe ...xpe baju sendiri....3 hari je dh siap, kes tak sabar2 nak melaram tapi sekali pandang cantik gak, 2 kali pandang pun manis je..sape lg nak puji kalau bkn tuan sendiri hehe..

Daisy Star









Berat mata memandang berat lg nk memakai..tapi xpe kan glamour gitu

Kenanga






Bunganya hijau kekuningan, so tema bunga kenanga ni sesuai sekali dgn baju tanpa corak ni, saya paling suka kalau baju kosong je senang nak matchkan dgn design

Sakura





Alahai..kain baju ni nipis lembut lemah gemalai mcm tuannya :) kiranya baju cik ismie paling mencabar utk saya jahit, dia pun kata tak nk sarat sgt, simple2 je tapi menyerlah takut segan nk pakai..kata nk glamour.. cik ismie kan

Monday, March 22, 2010

Jasmine





Jasmine atau bunga melur, bunganya kecik2 je, warnanya putih, design ni kira multicolor melur lah ni...pink, kuning..sebenarnya kombinasi warna pada kain baju ni

Rosa Multiflora


Spider Lily




Sekali pandang mcm warna traffic light je..tapi saje nk bagi nama2 bunga, saya namakan baju ni 'spider lily'..ok lah tu

Sunflower





inspirasi dr noramanik

Friday, March 19, 2010

Siantan




baju kebangsaan iLQAM...hahaha

Sunshine




Baju sendiri simple je, baju lama..bunga dan rantaian manik pun jahit mudah dan ringkas, sebabkan baju ni color kekuningan nama sunshine lebih sesuai kot..ala2 matahari terbit..:)

Leaf




Baju lama.. ni lah baju 1st time jahit manik...tu je yg pandai buat, tu pun mak ajar, tq mak tapi sekarang anak mak dh advanced hehe

SEKAPUR SIREH 2010...

NONA DSIGN4U-Glamorous Beads blog untuk anda yang meminati seni jahitan manik dan labuci, sebenarnya bagi memenuhi permintaan rakan2 yang mahukan saya mengaplikasikan hasil kerja tangan saya di dalam blog, dah lama tertangguh nak menghasilkan blog sendiri tapi disebabkan faktor masa dan kerja bidang seni grafik memerlukan komitmen dan kreativiti yang tinggi tapi akhirnya terhasil juga blog ini. Terima kasih kepada yang memberi sokongan. Macam bagi ucapan le pulak..hehe ok lets enjoy the show...